Facebook
INSTAGRAM
Follow by Email

Happy & healthy living

Supersnelle en verwarmende tomaten dahl

Supersnelle en verwarmende tomaten dahl

Dahl is net als Kitchari een typisch Indiaas gerecht. Het wordt gemaakt van peulvruchten zoals linzen, erwten of bonen die met specerijen tot een brij gekookt worden. Omdat ik zelf niet zo van papperige dahl houd, kook ik de linzen niet kapot of gebruik ik linzen uit blik. Bijkomend voordeel van linzen uit blik, is dat het ook nog eens veel sneller klaar is. Linzen en tomaten zijn beide verwarmend, dus dit is een perfect gerecht voor de winter. En omdat peulvruchten veel eiwitten bevatten zijn ze een uitstekende bron van proteïnes voor vege- en flexitariërs. Als ik weinig tijd hebt, eet ik het graag zo maar je kan de dahl ook combineren met groente, rijst en brood zoals roti, chapati of naan.

Dahl (4 personen)

Ingrediënten

  • 350 gr linzen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 4 tomaten, in stukjes
  • duim verse gemberwortel
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • zout & peper
  • Griekse yoghurt (optioneel)

Bereiding

  • Fruit de ui de specerijen kort aan in de olie
  • Voeg de verse tomaten toe en rasp de gember en knoflook erboven
  • Voeg de gepelde tomaten en linzen toe en laat op zacht vuur sudderen
  • Breng op smaak met zout & peper
  • Garneer met koriander en evt een schep Griekse yoghurt

 

Please follow and like us:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 5 =