Facebook
INSTAGRAM
Follow by Email

Happy & healthy living

Supersnelle courgetti Bolognese

Supersnelle courgetti Bolognese

Ik woon samen met iemand die een fervent liefhebber is van pasta Bolognese. Natuurlijk geen volkorenpasta, maar witte pasta en veel -heel veel- vleessaus. O ja, en daaroverheen een berg versgeraspte Parmezaanse kaas. Jummie! Ik vind dit op zijn tijd ook heel lekker hoor, maar mijn buik is hier (vooral ‘s avonds) meestal niet zo blij mee. Waarom dat is, lees je hier.

Daarom heb ik een alternatief bedacht, namelijk courgetti Bolognese. Een variant op mijn pasta pesto, maar dan met vleessaus. Courgetti is pasta van courgette die je maakt met een spiraalsnijder. Een ideale vervanger van tarwepasta en naar mijn bescheiden mening ook nog eens stukken lekkerder en voedzamer. Heb je geen Spirelli in huis, dan kan je ook met een kaasschaaf of mandoline dunne linten van de courgette maken. En vind je dat teveel gedoe: steeds meer supermarkten verkopen kant en klare courgetti. Handig!

En heb je huisgenoten die huiveren bij het idee van ‘gezonde’ pasta, dan kan je natuurlijk ook een deel van de tarwepasta vervangen door courgetti. Wie weet, misschien vinden ze het nog lekker ook!

INGREDIËNTEN (4 PERSONEN)

  • olie
  • 4 courgettes
  • peper & zout
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 300 gram gehakt (liefst van blije koeien, varkens of kippen)
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden; vers of gedroogd
  • optioneel: 1 blik tomatenblokjes

BEREIDING

  • Snijd de courgettes in dunne linten en bak met wat peper & zout kort aan in een hete koekenpan
  • Maak een soffrito (fijngesneden mix, ik gebruik hier de keukenmachine voor) van de wortel, ui, knoflook en bleekselderij en stoof 10 minuten in een scheut goede olijfolie
  • Voeg het gehakt en peper & zout toe en bak rul
  • Als je haast hebt voeg je alleen de tomatenpuree en een beetje water toe en laat nog even stoven
  • Als je meer tijd hebt, en meer saus wil, voeg je ook nog het blik tomatenblokjes toe en dat laat je minstens nog een half uur stoven op een heel laag pitje
  • Maak op smaak met Italiaanse kruiden en evt. nog wat peper of zout

 

Eet smakelijk!

Please follow and like us:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =