Facebook
INSTAGRAM
Follow by Email

Happy & healthy living

Privacy & Cookies

Inleiding

In deze privacy verklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe ik daarmee omga. Zo wordt uitgelegd waar je gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen deze gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vind je hier ook al je rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten.

De privacyverklaring kan gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

Martine | Martine’s Keuken

 

Martine’s Keuken

Ik respecteert de privacy van alle bezoekers van mijn website, van mijn (potentiële) relaties en (potentiële) klanten. Ik ga dan ook zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om. Deze gegevens worden niet verkocht, verhandeld of gedeeld met partijen die niet met mijn diensten te maken hebben.

Hierbij houdt Martine’s Keuken zich aan de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in Nederland stelt. Deze privacyverklaring geldt wanneer je mijn website bezoekt en wanneer je een beroep doet op mijn producten en diensten.

Dat betekent onder andere dat persoonsgegevens rechtmatig verwerkt worden, deze gegevens goed beveiligd worden en deze alleen onder voorwaarden worden gedeeld met derden. Deze privacyverklaring ziet toe op al deze verwerkingen. Ook als ik samen met andere partijen persoonsgegevens verwerk. Zoals bijvoorbeeld het geval is bij het versturen van facturen.

Als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door Martine’s Keuken, neem dan gerust contact op!

Martine’s Keuken | Grote Bickersstraat 43 | 1013 KN | Amsterdam | martine@martineskeuken.nl| 06 24 62 30 70

 

Gegevens & doel

Martine’s Keuken verzamelt voor een aantal doelen persoonsgegevens, zoals naam en e-mailadres. Deze doelen licht ik hieronder toe. Als je je hebt ingeschreven voor mijn nieuwsbrief, een download hebt aangevraagd, je hebt aangemeld voor een gratis test/challenge/online cursus/workshop/training/webinar, een aankoop hebt verricht of andere aanvragen doet voor één van mijn producten en/of diensten, zal aan jou gevraagd worden je gegevens in te vullen. Er worden enkel gegevens verwerkt, die je zelf aan ons verstrekt. Dit kunnen de volgende gegevens zijn:

  • Voor- en achternaam;
  • Adres;
  • Woonplaats;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres;;
  • IP-adres (geanonimiseerd);
  • Locatiegegevens;
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website;
  • Internetbrowser en apparaat type;
  • Contactgeschiedenis;
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door aanmelding op onze website, telefonisch en/of in correspondentie.

Martine’s Keuken verzamelt deze gegevens voor:

  • Het versturen van nieuwsbrieven, feedback op tests, commerciële mailings, gratis downloads of online cursus/workshop/training/uitnodiging en/of replay van webinars en retargeting voor Facebook advertenties. Dit wordt enkel gedaan met de gegevens die verkregen zijn door het downloaden van gratis documenten en aanvragen van gratis producten. Dit gebeurt niet met gegevens die via onze contactformulieren zijn binnengekomen.
  • Het leveren van bestelde producten. Ik gebruik de door jou aangeleverde gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Ik verkoop en/of verstrek je gegevens niet aan derden. Je gegevens zullen uitsluitend aan derden ter beschikking worden gesteld indien zij betrokken zijn bij het uitvoeren van je bestelling.
  • Het opnemen van contact. Jouw gegevens zullen verzameld worden als jij contact opneemt met Martine’s Keuken via de website. In dit formulier wordt echter alleen gevraagd om de benodigde gegevens om een voorstel of een dienst aan te kunnen bieden, zoals je naam, e-mailadres en evt. je telefoonnummer.
  • De website van Martine’s Keuken verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt.

 

Persoonsgegevens minderjarigen

Ik heb niet de intentie om gegevens te verzamelen van websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar oud. Tenzij ze hiervoor toestemming hebben van ouders of voogd. Jammer genoeg kan ik niet controleren of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Daarom raad ik ouders van kinderen jonger dan 16 jaar actief betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen. Dit ter voorkoming van verzameling van gegevens over hun kinderen, zonder ouderlijke toestemming. Wanneer je vermoedt dat ik zonder toestemming de persoonlijke gegevens van een kind jonger dan 16 jaar heb verzameld, neem dan contact op met martine@martineskeuken.nl. Ter bespoediging van de afhandeling, verzoek ik je in de onderwerpsregel te zetten: “Persoonsgegevens minderjarige”. Desbetreffende opgeslagen informatie zal dan verwijderd worden.

 

Cookies

Martine’s Keuken maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein (tekst)bestand dat een website op de harde schijf van je computer zet, op het moment dat je een website bezoekt. De cookie laat toe dat je browser vervolgens wordt herkend bij herhaald bezoek aan een website. Een cookie verzamelt echter geen persoonsgegevens die gelinkt zijn aan jouw identiteit, maar onthoudt enkel jouw voorkeuren en interesses op basis van jouw surfgedrag. Cookies worden vooral geplaatst om de gebruikerservaring van deze website te verbeteren.

Dit zijn de verschillende soorten cookies die worden geplaatst:

  • Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor het correct functioneren van (delen van) mijn website. Bijvoorbeeld cookies van Vimeo  en YouTube zorgen dat je de video’s op mijn website kan bekijken.
  • Analytische cookies: deze cookies zijn nodig om het surfgedrag van bezoekers van deze website te monitoren. Ik maak bijvoorbeeld gebruik van Google Analytics websitestatistieken.
  • Marketingcookies: deze cookies worden gebruikt om klikgedrag te monitoren die verwerkt worden door de Facebookpixel waardoor ik mijn advertentiecampagnes op Facebook beter kan aansluiten op gedrag en interesse van websitebezoekers en emaillijst.

Wanneer je geen cookies wilt accepteren, dan kan je dit instellen in je browser.

 

Delen met derden

Ik deel jouw persoonsgegevens alleen met derden wanneer dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van mijn dienstverlening (zoals bijvoorbeeld administratie, klantenservice en technische support) of om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in mijn opdracht, sluit ik een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Hiermee zorg ik voor eenzelfde niveau van beveiliging. De gegevens die Martine’s Keuken ontvangt en verwerkt, worden beheerd door:

Mijndomein

De e-mail, website en back-ups van Martine’s Keuken worden gehost bij Mijndomein. Als jij contact opneemt via de formulieren of via mail, worden die betreffende mails opgeslagen op de servers van Mijndomein. Gegevens die jij achterlaat op de website van Martine’s Keuken zijn op de servers van Mijndomein opgeslagen.

Typeform

Als je een test doet op de website van Martine’s Keuken dan worden de gegevens die jij achterlaat op de website opgeslagen op de servers van Typeform. Typeform maakt gebruik van TLS om data veilig te versturen en haar medewerkers zijn gebonden aan strenge geheimhoudingsovereenkomsten. Typeform heeft geen toegang tot jouw gegevens. Ik gebruik je naam en emailadres om je de testresultaten op te sturen. De overige gegevens gebruik ik enkel voor persoonlijke analyse en deel ik verder met niemand.

Poppyz

Poppyz is een learning management system waar gebruikers zich online kunnen inschrijven en betalen. De facturatie loopt ook via Poppyz.

Mollie

Voor betalingen maak ik gebruik van een beveiligde betaalomgeving. Jouw betalingsgegevens worden verwerkt door mijn Payment Service Provider Mollie. Ik heb zelf geen toegang tot de betalingsgegevens.

Mailchimp

Jouw naam en emailadres worden opgeslagen in Mailchimp zodat de bestelde producten en diensten op een correcte wijze kunnen worden afgehandeld en je hierover de juiste mailings ontvangt. Mijn nieuwsbrieven worden ook verzonden met Mailchimp. Op het moment dat jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt jouw e-mailadres en voornaam automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst binnen Mailchimp.

Let er op dat alle derden hun eigen gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring hanteren.

 

Opslag periode

Ik bewaar jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wat houdt dat concreet in? De gegevens die je mij hebt verstrekt zodat ik contact met jou kan opnemen, worden bewaard tot het contact heeft plaatsgevonden. Verder blijven gegevens bewaard zolang je klant of relatie van mij bent. Daarna bewaar ik gegevens maximaal 3 jaar na laatste oplevering, met uitzonderingen van facturen. Die bewaar ik 7 jaar in verband met wettelijke verplichtingen.

  • Het versturen van nieuwsbrieven

Jouw e-mailadres en voornaam worden opgeslagen in Mailchimp. De opslag van jouw gegevens is voor onbepaalde tijd. Jij kan je namelijk uitschrijven wanneer je maar wilt via de link onderaan de nieuwsbrieven of door een mail te sturen naar martine@martineskeuken.nl.

  • Contact opnemen

Op het moment dat je contact opneemt met Martine’s Keuken via mail, dan worden die gegevens die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam en e-mailadres, opgeslagen op de mailserver. Die mails worden tot maximaal twee jaar terug bewaard.

  • Analytics

De gegevens die Analytics op de website verzameld zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

 

Beveiliging

Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Je gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software.

De persoonsgegevens die door Martine’s Keuken of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord en daar waar mogelijk met tweestapsverificatie.

Bij deze tweestapsverificatie wordt een code vanuit de software gegenereerd en verstuurd naar Martine’s Keuken. Deze code dient gebruikt te worden tijdens het inlogproces.

De apparaten die jouw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord en/of vingerafdruk. Het aantal apparaten die toegang hebben tot jouw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten.

Daarnaast wordt jouw bezoek aan mijn website beveiligd door een SSL certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met de website van Martine’s Keuken privé is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de url.

Daarnaast is het domein van Martine’s Keuken ondertekend met DNSSEC. Dit is een extra hulpmiddel waarmee de ‘bewegwijzering’ van de website veiliger en vertrouwder wordt.

 

Jouw rechten

  • Recht op inzage

Je hebt het recht om ten alle tijden jouw gegevens op te vragen die bij Martine’s Keuken vastgelegd en bewaard worden. Dit doe je door een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen met Martine’s Keuken. Je krijgt dan een overzicht van jouw gegevens.

  • Recht op rectificatie

Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectificeren door Martine’s Keuken. Je gegevens omtrent de nieuwsbrief kan je aanpassen via de daarvoor bestemde url onderaan elke mail.

  • Recht op overdracht

Mocht jij de gegevens nodig hebben die bij Martine’s Keuken opgeslagen liggen in het geval je overstapt naar een andere partij of dienst, dan heb je het recht op overdracht. Hierbij dient Martine’s Keuken al jouw gegevens over te dragen aan de andere partij.

  • Recht op wissen van gegevens

Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Martine’s Keuken vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens.

  • Recht op het indienen van een klacht

Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Martine’s Keuken niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat. Dit kan via deze link.

  • Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar)

Wil jij niet dat Martine’s Keuken jouw gegevens gebruikt? Dan heb je het recht op het stoppen van het gebruik van jouw persoonsgegevens. Om er zeker van te zijn dat een dergelijk verzoek door jou is gedaan, vraag ik je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen.

Het gebruik maken van deze rechten kan via martine@martineskeuken.nl onder toezending van een kopie id-bewijs waarbij de pasfoto, de nummers onderaan het paspoort, id- bewijsnummer en BSN onleesbaar zijn gemaakt. Ik streef ernaar om binnen een week te reageren.

 

Plichten

Martine’s Keuken verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van diensten of producten van Martine’s Keuken via e-mail. Jouw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden.

De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de diensten of producten. Je e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om de nieuwsbrief te kunnen versturen. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan Martine’s Keuken de betreffende dienst niet aanbieden.

Mocht het nodig zijn gegevens die jij hebt gedeeld met Martine’s Keuken met anderen dan de hierboven genoemde partijen te delen (voor bijvoorbeeld het aanbieden van een dienst), dan zal daar eerst jouw toestemming voor worden gevraagd.

Martine’s Keuken behoudt zich het recht voor de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Martine’s Keuken dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Martine’s Keuken te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op via onderstaande contactgegevens.

Martine’s Keuken | Grote Bickersstraat 43 | 1013 KN | Amsterdam | martine@martineskeuken.nl| 06 24 62 30 70