Facebook
INSTAGRAM
Follow by Email

Happy & healthy living

Pompoenmuffins met zonnebloempitten

Pompoenmuffins met zonnebloempitten

Ingrediënten (6 stuks)

  • 2 eieren
  • 1/2 kopje geraspte flespompoen (of wortel)
  • 50 ml ahornsiroop
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 1,5 kopje amandelmeel
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/4 tl natriumbicarbonaat
  • 2 tl speculaaskruiden
  • handje cranberries (of rozijnen)
  • 2 el zonnebloempitten

Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een muffinblik met muffinvormpjes. Klop de eieren los met een vork en voeg de pompoen toe. Roer vervolgens de ahornsiroop en de kokosolie toe.

Mix in een andere kom de droge ingrediënten door elkaar en voeg dit samen met de natte ingrediënten in de andere kom. Roer de beide mengsels voorzichtig en zo kort mogelijk door elkaar.

Giet het beslag in 6 grote muffinvormpjes en bestrooi met de zonnebloempitten. Zet 25 minuten in de oven of totdat de bovenkant bruin begint te worden. Neem uit de oven en laat de muffins helemaal afkoelen voordat je ze uit het blik haalt.

Please follow and like us:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien − vier =