Facebook
INSTAGRAM
Follow by Email

Happy & healthy living

Polenta met seizoensgroente

Polenta met seizoensgroente

Wij Nederlanders eten over het algemeen weinig polenta. En dat is jammer, het is namelijk lekker en voedzaam en een prima vervanger voor pasta of aardappels. Het combineert bijvoorbeeld heerlijk met een stoofpotje in plaats van aardappelpuree. Daarnaast is het ook veelzijdig, je kan het met melk of bouillon maken. Melk maakt de polenta romiger en bouillon zorgt voor extra smaak. Vers uit de pan heeft het een heerlijke romige substantie en de volgende dag kan je de afgekoelde polenta in stukken snijden en als kroketjes opbakken. Kinderen vinden dit vaak ook heel lekker!

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • biologische groentebouillon
  • 175 gr polenta; kies wel de snelkook versie als je snel klaar wil zijn!
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 800 gr seizoensgroente, zoals broccoli, doperwtjes, groene asperges, courgette, venkel, champignons, aubergine, tomaat, etc.
  • kokosolie

Bereiding

  • Bereid de polenta volgens de gebruiksaanwijzing met de bouillon
  • Fruit de specerijen in de kokosolie
  • Bak of stoof de seizoensgroente kort mee
  • Breng op smaak met zout en vers gemalen peper

Polenta over? De volgende dag maak je heerlijke kroketjes van de polenta. Stort de overgebleven polenta in een ovenschaal en zet in de koelkast. Snijd de de volgende dag de afgekoelde polenta in rechthoekjes en bak deze aan in wat ghee. Lekker!

Please follow and like us:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + zes =