Facebook
INSTAGRAM
Follow by Email

Happy & healthy living

Noedelsoep met zeegroente

Noedelsoep met zeegroente

Deze noedelsoep bevat naast reguliere groenten ook gedroogd zeewier. Zeegroenten zoals zeewier, nori en zeekraal zijn niet alleen hip (denk aan de populaire seaweed burger) maar ook heel gezond. Ze bevatten veel mineralen en vitamine B en zijn een perfecte aanvulling in een vegetarisch dieet. Zeegroenten smaken zoet en zout en houden het lichaam gehydrateerd, waardoor dit een goed recept voor de winter is. Voeg de miso pas toe als de pan van het vuur is zodat het zijn goede eigenschappen behoudt.

Ingrediënten (1 portie)

  • 4 kopjes water
  • 200 gr tofu, in kleine blokjes
  • 2 kopjes kleingesneden groente (groene bladgroenten, wortel, daikon, champignons, radijs)
  • 1/2 kopje gedroogd zeewier of wakame
  • 2 handjes soba, rijst, kelp of courgette noedels
  • 2 el miso

Breng het water op hoog vuur aan de kook in een soeppan. Voeg tofu en groente toe. Zet het vuur lager en laat afgedekt zo’n 10 minuten pruttelen. Doe de laatste 2 minuten de noedels erbij en kook totdat de noedels en groente beetgaar zijn. Haal de pan van het vuur.

Meng in een kleiner kommetje de misopasta met wat heet water en doe dit bij de soep. Serveer met geroosterde nori en sesamzaadjes of gomasio (sesamzaadjes en zout).

Please follow and like us:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × twee =