Facebook
INSTAGRAM
Follow by Email

Happy & healthy living

De voordelen van kurkuma & recept voor Gouden melk

De voordelen van kurkuma & recept voor Gouden melk

Kurkuma (of geelwortel) staat al heel lang bekend om zijn krachtige eigenschappen. Het werkt ontstekingsremmend, het ontgift en beschermt de lever, het bevordert de spijsvertering en heeft nog veel meer gezondheidsvoordelen*.

Kurkuma & Curcumine

Kurkuma bevat curcumine, een polyphenol dat 150 therapeutische werkingen kent. Curcumine kan ervoor zorgen dat sommige kankercellen minder snel groeien en het kan bescherming bieden tegen het ontstaan van bepaalde soorten kanker. Ook patiënten met Alzheimer kunnen gunstig reageren op regelmatige inname van Kurkuma.

Kurkuma is een typische Ayurvedische remedie en deze natuurlijk anti-oxidant kan vaak chronische aandoeningen zoals spijsverteringsstoornissen, artritis, bloedsuikerschommelingen, gebrekkige doorbloeding en astma genezen. Maar dan moet je het wel dagelijks gebruiken, en dat is nog niet zo makkelijk..

De lekkerste en makkelijkste manier om aan een dagelijkse portie kurkuma te komen is een kopje Gouden melk maken. Het liefst ‘s ochtends voor het ontbijt of ‘s avonds voor het slapen. Kurkuma is rustgevend dus dit drankje is ook een prima natuurlijk slaapmiddel!

Recept voor Gouden melk

 • 1 kopje (noten)melk
 • 1/2 tl biologische kurkuma longa
 • 1/4 tl kaneel
 • 1/4 tl kardamom
 • snufje nootmuskaat
 • snufje versgemalen peper
 • 1/2 el ghee of kokosolie
 • rauwe honing of maple syrup naar smaak

Verwarm langzaam de melk met de specerijen. Voeg daarna de ghee of olie toe en wat honing of maple syrup. Als je honing gebruikt, wacht dan tot de melk wat afgekoeld is, zodat je de goede eigenschappen van de honing behoudt. Door het toevoegen van zwarte peper en wat vet, wordt de opname van curcumin in je lichaam tot wel 1000 maal verhoogt.

Geneeskrachtige werking

*) In de klassieke Ayurvedische tekstboeken wordt kurkuma van oudsher een krachtige antibiotische en bloedreinigende remedie genoemd die meer dan 20 aandoeningen kan behandelen. Maar ook in de Westerse geneeskunst is er steeds meer wetenschappelijk bewijs voor de geneeskrachtige werking van kurkuma. Vele wetenschappelijke studies vonden een positief effect van kurkuma op de lichamelijke gezondheid, met name het brein. Dit is de top 10 wetenschappelijk bewezen voordelen van Kurkuma:

 1. De bio-actieve stoffen in kurkuma zijn geneeskrachtig
 2. Curcumine is een natuurlijke ontstekingsremmer
 3. Kurkuma maakt ons toegankelijker voor antioxidanten
 4. Curcumine boost je brein
 5. De kans op hart- en vaatziekten wordt verminder door curcumine
 6. Kurkuma helpt kanker bestrijden
 7. Curcumine kan mogelijk Alzheimer verminderen of voorkomen
 8. Supplementen met curcumine helpen bij artritis
 9. Curcumine kan depressie positief beïnvloeden
 10. Curcumine kan het verouderen tegengaan

Bron: Gezonde Tips

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × vijf =