Keep it cool met deze cukamint mocktail

Keep it cool met deze cukamint mocktail

Pffffff, ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het een behoorlijke uitdaging om mijn hoofd koel te houden met dit weer. De kwaliteiten die bij de zomer horen zijn heet, scherp en olie-achtig. Het is daarom goed om deze smaken zoveel mogelijk te vermijden als je niet oververhit wil raken.

Ik ben zelf dol op curry, maar helaas is dat tijdens deze warme dagen niet zo’n goed idee. Curry is namelijk ook heet en scherp -door de pepers, gember en knoflook- en olie-achtig door de vette kokosmelk. Ik eet daarom bij mijn curry altijd graag een verkoelende komkommersalade.

Verkoelend eten zoals komkommer, courgette, meloen, kokos, munt en koriander zijn juist wel heel goed omdat ze je lichaam van binnenuit verkoelen. Daarom deel ik deze keer een recept uit The Everyday Ayurveda Cookbook van Kate O’ Donnell voor een heerlijke cukamint mocktail:

  • 2 komkommers, geschild en zaadjes verwijderd
  • paar takjes munt
  • 2 kopjes kokoswater
  • sap van 1 limoen

Doe alles in de blender of mix het met de staafmixer in een hoge kan. Serveer in mooie glazen met 1 of 2 ijsklontjes per glas en garneer met een schijfje limoen. Proost!

PS: vanwege een fout in de back end lukt het me niet om een foto van de mocktail te uploaden. Daarom moet jullie het even doen met een foto van een bosje koriander.. ook verkoelend 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =