Gouden minestrone

Gouden minestrone

Ingrediënten (4 porties)

  • 1 el ghee
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • duim verse gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaad, gemalen
  • 1 tl koriander, gemalen
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 biologische bouillonblokjes
  • 1/2 eetlepel appelazijn
  • 1 wortel
  • 1 stengel selderij
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 blik witte bonen, uitgelekt
  • zout & peper
  • optioneel: een kopje Basmatirijst

Hak de ui, knoflook en gember fijn en fruit deze even aan in de ghee. Voeg dan de specerijen en tomatenpuree toe en bak deze mee tot ze gaan geuren. Schenk een liter heet water met de appelazijn en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.

Hak de wortel en selderij fijn en voeg deze samen met de tomaatjes en de rijst toe aan de kurkuma bouillon. Laat zo’n 10 minuten koken en roer als laatste de bonen erdoor. Garneer naar wens met wat verse koriander of peterselie.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 3 =