Facebook
INSTAGRAM
Follow by Email

Happy & healthy living

Gestoofde appels met dadels

Gestoofde appels met dadels

Als je weinig honger of tijd hebt, dan zijn gestoofde appels een ideaal ontbijt – of snackje tussendoor. Rauwe appels zijn eigenlijk te koel, hard en ruw om te eten in de herfst en de winter. Door ze te stoven breng je deze koude kwaliteiten in balans waardoor het een licht verteerbare en verwarmende maaltijd wordt.

Ingrediënten (1 portie)

  • 1 appel
  • 2 dadels, zonder pit en gehalveerd
  • 1 kopje water
  • 1/2 el verse geraspte gember
  • 1/8 tl kaneel, gember-, en kardemompoeder elk

Doe alle ingrediënten in een sauspan en breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur op medium en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.

Je kan de dadels ook vervangen door rozijnen, gedroogde abrikozen of pruimen.

Please follow and like us:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 1 =