Facebook
INSTAGRAM
Follow by Email

Happy & healthy living

Courgetti met kruidenpesto

Courgetti met kruidenpesto

Houd je van pasta pesto? Probeer deze courgetti met korianderpesto dan eens. Courgetti is pasta van courgette die je maakt met een spiraalsnijder. Een ideale vervanger van tarwepasta en naar mijn bescheiden mening ook nog eens stukken lekkerder. Heb je geen Spirelli in huis, dan kan je ook met een kaasschaaf of mandoline dunne linten van de courgette maken. En vind je dat teveel gedoe: steeds meer supermarkten verkopen kant en klare courgetti. Handig!

Doordat de pesto geen kaas bevat, is deze lichter verteerbaar en gezonder dan normale pesto. Verse koriander is verkoelend en helpt om toxines uit het lichaam te verwijderen.

Ingrediënten (2 porties)

  • kokosolie
  • 1,5 courgette
  • peper

Pesto

  • bosje verse koriander
  • handje ongezouten cashewnoten
  • klein teentje knoflook (optioneel)
  • flinke scheut extra vierge olijfolie
  • snufje zout
  • sap van een 1/4 limoen of citroen

Maak de pesto door alle ingrediënten in een vijzel of keukenmachine fijn te malen. Voeg zoveel olijfolie toe totdat je een mooie consistentie hebt en voeg naar smaak limoen/citroen toe. Verwarm de kokosolie in de pan en bak de courgetti kort aan op hoog vuur. Laat even uitlekken en serveer met de pesto.

Variaties:

Houd je niet van koriander (of cashewnoten) wees dan creatief en kies voor kruid en noten die je wel lekker vindt, bijvoorbeeld:

-Munt/peterselie & amandelen (& feta)
-Broccoli & hazelnoten (& Parmezaanse kaas)
-Rucola & walnoten (& oude kaas)

En als je dit gerechtje wat vullender wil maken, kan je er ook heel goed wat witte bonen en/of avocado doorheen doen.

Eet smakelijk!

 

Please follow and like us:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × een =