Facebook
INSTAGRAM
Follow by Email

Happy & healthy living

Ayurveda

Ayurveda

Ayurveda voor gezondheid & geluk

Wist je dat je goed voelen en een goede gezondheid alles te maken heeft met de juiste voeding en een goede spijsvertering? Op basis van deze eeuwenoude wijsheid uit de Ayurveda geef ik tips en recepten voor wat en vooral hoe je moet eten om je gezond, fit en gelukkig te voelen.

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is een duizenden jaren oud gezondheidssysteem uit India. Ayurveda kan je losweg vertalen als ‘de wetenschap van het leven’. In de klassieke teksten is ‘Ayur’ ofwel ‘leven’ opgebouwd uit vier delen; het fysieke lichaam, de geest, de ziel en de zintuigen (zicht, gehoor, aanraking, geur en smaak). Er zijn overeenkomsten maar ook verschillen tussen het Oosterse en Westerse gezondheidssysteem. In tegenstelling tot het Westerse model, dat zich richt op het fysieke lichaam, heeft het Ayurvedische model altijd rekening gehouden met alle vier de aspecten. En terwijl de Westerse geneeskunde uitblinkt in het oplossen van acute situaties, blinkt Ayurveda uit in preventie. Het streeft ernaar de ontwikkeling van onbalans naar ziekte te stoppen door zo vroeg mogelijk de onderliggende oorzaak aan te pakken.

Gezondheid & Geluk

Deze eeuwenoude filosofie is naast een geneeswijze, een manier van leven die gezondheid en geluk brengt. Het is dus een levenswijze met één heel simpel doel: gelukkig zijn. Gelukkig zijn betekent gezond zijn en vice versa. Ayurveda gaat niet alleen over lichamelijke gezondheid, maar over welzijn in zijn geheel, zowel op fysiek als emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Goede voeding en een goed spijsverteringsproces worden in de Ayurveda beschouwd als één van de allerbelangrijkste fundamenten van onze gezondheid. Functioneert onze spijsvertering niet goed, dan worden ook ons lichaam, cellen, weefsels en de diepere transformatie-processen niet gevoed en kunnen er allerlei ziekten ontstaan.

Om te eten volgens Ayurvedische principes, heb je kennis nodig over de achterliggende gedachtes. Op deze website vind je recepten en voedingstips die gebaseerd zijn op deze eeuwenoude wijsheid.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren