Facebook
INSTAGRAM
Follow by Email

Happy & healthy living

ARTISJOK MET MOSTERDVINAIGRETTE

ARTISJOK MET MOSTERDVINAIGRETTE

Ingrediƫnten (1 portie)

  • 1 grote artisjok
  • 1 citroen
  • zout

Voor de mosterdvinaigrette:

  • 6 el extra virgine olijfolie
  • 2 el biologische appelazijn
  • 1 el mosterd
  • zout & peper

Was de artisjokken en breek de steel met een draaiende beweging af zodat de dikke vezelige draden mee uit de bloembodem komen. Snij het breukvlak glad en wrijf met een halve citroen tegen de onderkant van de groente om te voorkomen dat deze zwart verkleurt. Verwijder daarna de kleine harde blaadjes aan de onderkant en snij de top van de artisjokken af met een scherp mes. Leg ze vervolgens in een ruime pan met gezouten kokend water met citroensap en plaats een bord bovenop de artisjokken zodat ze mooi onder water blijven. Kook daarna zo’n 30-40 minuten (de gaartijd hangt af van de grootte en de versheid) totdat de onderste blaadjes zacht zijn en gemakkelijk van de artisjok kunnen worden geplukt. Maak ondertussen de mosterdvinaigrette.

Haal de artisjokken uit het water als ze gaar zijn en laat ze even ondersteboven uitlekken in een zeef. Serveer ze daarna in hun geheel met de vinaigrette. Trek de blaadjes van de groente af met je handen, doop ze in de vinaigrette en eet het malse onderste gedeelte op. In het binnenste gedeelte van de artisjok vind je het hart met het hooiachtige gedeelte. Verwijder het hooi met een vork of lepel zodat je het smakelijke hart van de artisjok als laatste op kan eten.

Please follow and like us:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + zestien =