Facebook
INSTAGRAM
Follow by Email

Happy & healthy living

Over mij

Hoi! Ik ben Martine; ik houd van lekker eten en gezond leven, en ik weet als geen ander hoe lastig het kan zijn om gezond te leven terwijl er nog zoveel andere leuke, lekkere en belangrijke dingen te doen zijn. Ik ben een gecertificeerd Ayurvedisch voedings- en leefstijl coach en Orthomoleculair detox consultant en  het is mijn missie om je bewust te maken van het zelfhelend vermogen van jouw lichaam. Ik geloof dat balans daarin het allerbelangrijkste is dat er is. Balans in je lichaam, geest en omgeving. Je lichaam is namelijk altijd op zoek naar balans. Want als je lichaam in balans is dan heeft het de kans om te doen wat het van nature wil doen; namelijk zichzelf genezen. Ik wil je laten inzien dat het helemaal niet zo moeilijk is om zelf je gezondheid in eigen hand te nemen en zo de balans weer te herstellen.

Mijn verhaal

Zo lang als ik me kan herinneren heb ik allergieën gehad. Ik had hooikoorts en was allergisch voor alles wat 4 poten en een vacht had. In de winter had ik bronchitis, keel-en oorontstekingen – ik heb jaren achter elkaar m’n verjaardag bij de huisarts gevierd- en daarnaast had ik eigenlijk altijd een loopneus. Ook had ik last van slaap- en spijsverteringsproblemen; van een opgeblazen gevoel tot stoelgangproblemen. En hoewel ik uit een gezin kom dat geen voorstander is van veel medicijngebruik heb ik in mijn jeugd heel wat antibiotica-keuren versleten. Pas vele jaren later leerde ik dat bijna alle gezondheidsproblemen het gevolg zijn van een slechte spijsvertering.

Fast forward naar nu

Ik heb altijd een fascinatie voor het verre Oosten gehad en op mijn 25e ben ik naar Azië vertrokken voor mijn eerste lange reis. In China kwam ik voor het eerst in aanraking met het concept ‘eten als medicijn’ en het zelfhelende vermogen van je lichaam. En na een tijdje in Nepal gewerkt te hebben, begon ik me te verdiepen in Boeddhisme, Hindoeïsme en natuurgeneeskunde. In 2012 besloot ik mijn hart te volgen; lekker en gezond eten en leven. Ik begon een cateringbedrijfje en daarnaast volgde ik een opleiding Ayurveda; ‘de wetenschap van het leven’. Daar leerde ik hoe belangrijk voeding en leefstijl is voor een gezond en gelukkig leven. En ik kan je zeggen; Ayurveda werkt. Niet alleen voor mij -ik heb geen last meer van een opgeblazen buik, veel meer energie en ben al bijna 10 kilo afgevallen sinds ik een Ayurvedische leefstijl aanhoud- maar ook voor heel veel anderen die je al voorgegaan zijn. Maar hoewel Ayurveda heel veel voordelen heeft, is deze Oosterse leefstijl niet altijd even makkelijk te integreren in ons dagelijkse Westerse leven. Daar liep ik zelf ook tegenaan. En van klanten kreeg ik dit ook terug: ik wil wel heel graag gezond eten en leven, maar ik heb zo weinig tijd en.. wat is eigenlijk gezond?

Daarom heb ik besloten om te stoppen met catering en me helemaal te richten op het geven van voedings- en leefstijladvies. Nu ben ik gecertificeerd Ayurvedisch voedings- en leefstijlcoach en orthomoleculair detox consultant. Ik geef voedings- en leefstijladvies aan mensen die graag (wat) gezonder willen leven maar niet constant van de ene voedingshype naar de volgende sporthype willen switchen. Volgens Ayurveda is de basis van een goede gezondheid een goede spijsvertering. Daarom heb ik een online programma ontwikkeld dat je spijsvertering in balans brengt en makkelijk te integreren is in een Westerse leefstijl. Ik help je in dit programma om een gezondere levensstijl aan te nemen op een manier die ook vol te houden is met een Westerse leefstijl waardoor je beter in je vel zit, meer energie hebt en je je natuurlijke gewicht weer hervindt.

 

Hier vind je meer informatie over het online programma Breng je spijsvertering in balans.

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren